İçindekiler →
Uluslararası Taşımalar Nedir?
- Uluslararası taşımaların kapsamı
- Uluslararası taşıma yetkisi
- Sınır kapıları ve tampon bölgelerdeki yasak haller
- Kota uygulaması, anlaşmasız ülkelere ait taşıt izinleri ve yabancı plakalı taşıtların trafik mevzuatına uyma zorunluluğu
- Geçiş ücretleri
Uluslararası taşımacılık, ürünlerin bir ülkeden diğerine çeşitli şekillerde hareketini sağlamakta ve bu sayede ülkeler kendi aralarında ithalat ve ihracat yaparak uluslararası ticarete olanak sağlamaktadır. Türkiye’den Avrupa’ya ve diğer ülkelere nakliye ve uluslararası nakliye ile ilgili sorularınıza cevap mı arıyorsunuz? Bu yazıda sorularınızın cevaplarını bulun.
Uluslararası taşımacılık nedir?
Uluslararası taşımacılık, ürünlerin ülkeler arasında doğrudan veya transit olarak mevcut taşıma araçları kullanılarak taşınması işlemidir. Ticari işlerde yaygın olarak kullanılan uluslararası nakliye, iki taraf arasında yapılan sözleşme ile tüm detayları riski en aza indirecek şekilde düzenlenerek gerçekleştirilir.
Taşınan ürünlerin sayısı ve ağırlığı, ürünlerin nasıl depolandığı ve sevkiyatın taşıma tarihi gibi sorular uluslararası taşımacılıkta büyük önem taşımaktadır. Ticari işlem için sevk edilen büyük hacimli ürünlerin planlandığı gibi taşınması gönderici, alıcı ve taşıyıcı için hayati önem taşımaktadır.
- İlginizi Çekebilir: Gabari nedir?
Uluslararası taşıma yöntemleri nelerdir?
Uluslararası Lojistik, ülkelerin yurt dışından ürün gönderip almalarını sağlayan bir uygulamadır. İhtiyaca göre farklı yöntemlerle yürütülen lojistik hizmetler, insan hayatında ihtiyaç sayılabilecek pek çok ürünün taşınmasını amaçlamaktadır.
Uluslararası taşımacılıkta 4 yöntem kullanılmaktadır. Bunlar sırasıyla;
- karayolu taşımacılığı
- deniz taşımacılığı
- demiryolu taşımacılığı
- Hava yolculuğu.
Türkiye ve dünyadaki hızlı gelişme ve büyüme nedeniyle taşımacılıkta önemli rol oynayan karayolu taşımacılığımız, uluslararası lojistikte de en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Coğrafi esnekliği sayesinde karayolu taşımacılığı, ulaşım güvenliği ve ekonomik nedenlerle sıklıkla tercih edilmektedir.